Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Roparun door Bavel

mei 28

DE ROPARUN KOMT DIT JAAR DWARS DOOR BAVEL!

De Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam, om geld in te zamelen voor mensen met kanker. Dit onder het motto:
“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven.”

Zo’n 350 teams lopen tijdens het pinksterweekend in estafettevorm méér dan 500 kilometer! De lopers en hun begeleiders gaan dag en nacht door en lopen elk ruim anderhalve marathon in 48 uur. Een enorme fysieke (en vaak ook emotionele) inspanning.

Na het succes van vorig jaar, is er ook dit jaar voor gekozen om in Nederland te blijven. De start is op zaterdag 27 mei op Vliegveld Twenthe, bij Enschede en loopt via Arnhem, Nijmegen, Venray, Eindhoven, Tilburg, dwars door Bavel, richting Bergen op Zoom enRotterdam, om op maandag 29 mei op de Coolsingel in Rotterdam te finishen.

Dit betekent dat ergens op 1e Pinksterdag, 28 mei, de teams door Bavel rennen en onze aanmoediging hard nodig hebben. Bavel ligt op ongeveer 360 km in de route en
omdat de snelheden van de teams verschillen, is het doorkomen verspreid over meerdere uren. We verwachten halverwege de middag (16u??) de eerste snelle teams te kunnen verwelkomen in Bavel. De laatste zullen rond middernacht door Bavel hardlopen.

Een unieke kans om de teams (met ook deelnemers uit Bavel) een hart onder de riem te steken, door een gezellige sfeer langs de route te organiseren. Denk aan: (Bavelse) vlaggen op te hangen, straten versieren, statafels naar buiten, vrienden uitnodigen, muziekje erbij, aanmoedigingen op het wegdek stoepkrijten…Verder in te vullen naar eigen idee, zolang je de lopers er niet mee hindert :).

Dat is ook precies het doel van dit bericht – een aankondiging dat de Roparun door
Bavel komt, en een oproep om een mooie sfeer neer te zetten langs de route, zoals alleen Bavel dat kan.

Op naar 1e Pinksterdag! Op naar een unieke, feestelijke doorkomst van de Roparun door Bavel!

Gegevens

Datum:
mei 28
Evenement Categorie:
Site:
http://www.roparun.nl/

Locatie

Bavel
Jack van Gilsplein
Bavel, 4854 AV Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
mei 28
Evenement Categorie:
Site:
http://www.roparun.nl/

Locatie

Bavel
Jack van Gilsplein
Bavel, 4854 AV Nederland
+ Google Maps