Op 31 maart plaatst de gemeente Breda een mobiele “SportContrainer” op het voetbalveldje aan de noordzijde van de Lange Bunder. Deze voorziening zal hier in de maanden april en mei als proef weggezet worden. Daarna wordt hij weer verplaatst naar een andere locatie in Breda.

Wat is een “SportContrainer”?

De sportcontrainer is een uitklapbare container met diverse sportelementen. De container biedt uitdagende mogelijkheden voor elke leeftijd en elk niveau om sportief bezig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan krachtoefeningen, bootcamp en outdoor fitness

Waarom?

Bewegen is gezond. Buiten bewegen is nóg gezonder. Op steeds meer plaatsen in Nederland zie je buiten sportvoorzieningen verschijnen. Een buiten sportplek bestaat uit eenvoudige toestellen die voor een groot aantal oefeningen en gratis door jong en oud gebruikt kunnen worden.

Op initiatief van de dorpsraad en enkele bewoners uit Bavel is het plan ontstaan ook een buiten sportplek te realiseren in Bavel. De locatie die we hiervoor op het oog hebben is het sportveldje aan de noordzijde van de Lange Bunder. Met deze mobiele SportContrainer bieden we Bavelnaren de mogelijkheid dit voorjaar lekker buiten te sporten. We kunnen dan meteen ook zien of er behoefte is aan zo’n buitensport plek in Bavel.

Een permanente buiten sportplek?

Als de sportContrainer voorziet in een behoefte dan kan er later dit jaar in Bavel wellicht een permanente buiten sportplek gerealiseerd worden met uitdagende buiten fitness toestellen. Deze sportplek biedt nog meer mogelijkheden en is geschikt voor iedereen die gezond buiten wil sporten of bewegen. Individuen, sportgroepen, bootcampclubs, schoolklassen, sportscholen, personal trainers, zwangerschapsgym, sportverenigingen (aanvullende training), fysiotherapeuten, etc. Er kan op elk niveau bewogen/gesport worden.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u een bericht sturen naar gemeente Breda: elo.riemens@breda.nl. Of naar de dorpsraad Bavel: wendy.grauwmans@dorpsraadbavel.nl