Vanaf 16 juni: Laat je stem horen voor onze nieuwe dorpsvisie ‘Bavel 2030’

Hoe ziet ons mooie dorp er in 2030 uit? Voor de nieuwe dorpsvisie ‘BAVEL 2030’ doet de Dorpsraad Bavel samen met de Gemeente Breda een onderzoek onder de bewoners. Een grote enquête is het eerste deel, daarna gaan we verder aan de slag met de mensen die zich daarvoor hebben aangemeld. Het doel is een dorpsvisie waarin we als dorp onze stem laten horen voor het gemeentebeleid van de komende 10 jaar!

Vul hier de enquête in!
Wil je over een thema nog meer kwijt? Na ieder thema is er genoeg ruimte voor jouw aanvulling.

Hoe doen we dat?
Met input van veel Bavelse verenigingen en organisaties stelden we deze enquête op. Tussen 16 juni en 20 juli 2020 kunnen alle Bavelse bewoners hun mening delen over de voorzieningen en diensten in Bavel. Waar ben je trots op? Waar zie jij verbeteringen en mogelijkheden voor in de toekomst? Jullie antwoorden zijn belangrijk om een duidelijke visie neer te kunnen zetten.

Wat kun jij doen?
Jouw mening telt. Vul vanaf 16 juni de enquête in, en laat je stem horen door in de open invulvelden te vertellen wat voor jou belangrijk is. We delen de enquête onder andere via deze site en onze social media. De hoofdthema’s zijn:
• Wonen,
• Veiligheid,
• Welzijn,
• Ontmoeten en vrije tijd,
• Vrijwillige inzet.
Meerdere mensen in het gezin kunnen de enquête invullen.

Ook voor de kleinere initiatieven
We willen niet alleen weten hoe jij als Bavelse inwoner denkt over grote onderwerpen zoals woningbouw en zorg. Juist ook de kleinere initiatieven zijn belangrijk voor de leefbaarheid van ons dorp. Zaken die we op korte termijn kunnen aanpakken. Wil je bijvoorbeeld meer bankjes in het dorp? Zijn er plekken in de buurt die slecht verlicht zijn of is hondenpoep een probleem in jouw straat? Geef dit dan aan in de open invulvelden in de enquête.

Kom jij ook in actie?
Om zoveel mogelijk initiatieven ook echt te realiseren, hebben we straks vrijwilligers nodig die hun steentje bij willen dragen aan de leefbaarheid van ons mooie dorp. Wil jij betrokken blijven bij de verdere uitwerking van onze dorpsvisie en/of wil je je bijdrage leveren aan één van de initiatieven die uit de enquête voort komen? Je kunt dit aangeven aan het einde van de enquête. Want zo zorgen we samen voor een beter Bavel!

Vul in en win een Bavelse waardebon!
Na 20 juli verloten we onder alle bewoners die de enquête hebben ingevuld twintig waardebonnen van 25 euro. Deze zijn te besteden bij ondernemers die aangesloten zijn bij Bavel Onderneemt ‘t.

Ken je mensen die de enquête graag willen invullen maar het lastig vinden om dit digitaal te doen? Mail ons dan op info@dorpsraadbavel.nl en wij zorgen voor een papieren exemplaar! Hier vul je de online versie in.

Alvast bedankt voor de medewerking!

Namens de Dorpsraad Bavel,

Marco Kiezenberg (voorzitter), Sander Böse, Harry Dekken, Tom van Dijl, Toine van Es, Wendy Grauwmans, Tom Hendriks, Ivo Leenders, Maartje Marijnissen, Steven Verkaart en Linda Vlamings